Breaking down barriers

Informatie over meedoen

Het onderzoek

Het onderzoek start met een beginvragenlijst, waarin je vragen beantwoord over jouw afkomst, zoals waar je geboren bent en waar jouw ouders geboren zijn. Daarna download je met jouw toestemming een app op je eigen telefoon tijdens de onderzoeksperiode. Deze app heet m-Path. Hiermee krijg je toegang tot de dagelijkse vragenlijsten. Deze moeten over een periode van twee weken worden beantwoord, van maandag tot en met vrijdag na school. In totaal zijn dat dus 10 datamomenten. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten per dag. Omdat het beantwoorden van sommige vragen misschien ongemakkelijk voor je is, kun je sommige vragen of hele dagen altijd overslaan zonder enig nadeel voor jou.

Om jou te bedanken voor je deelname, krijg je een Yesty cadeaubon. Deze cadeaubon kan je inwisselen in meer dan 100 winkels en online web-shops. Kijk op deze website voor het aanbod! De waarde van de bon hangt af van het aantal dagen dat je de vragenlijsten hebt ingevuld. Als je 7 dagen de vragenlijst invult, dan krijg je een cadeaubon van 25 euro. Als er meer dan 7 dagen de vragenlijst invult (max 10 dagen), dan krijg je een extra cadeaubon van 15 euro. 

Er zal een introductiebijeenkomst zijn om je voor te bereiden. Hier krijg je uitgebreid informatie over het proces en kun je vragen stellen. Tijdens het onderzoek staat iemand van ons onderzoeksteam altijd voor je klaar via e-mail. Zo kun je vragen stellen en een contactpersoon vinden als je wilt praten. Na afloop van het onderzoek heb je de mogelijkheid om met ons in een groep te praten en kun je een persoonlijke afspraak maken. Dit betekent dat je nog steeds vragen kunt stellen of zorgen met ons kunt bespreken, ook nadat het onderzoek is afgelopen. We zullen je ook een uitleg geven over de precieze achtergrond van het onderzoek en je verdere contacten geven voor meer informatie of ondersteuning. Als je vragen hebt, neem dan contact op met het onderzoeksteam (seek@uu.nl) 

De app

De app waarin je de vragenlijst invult, m-Path, slaat bepaalde persoonsgegevens op, zoals je naam of bijnaam die je hebt opgegeven en je IP-adres. Dit is nodig voor ons de antwoorden op de vragenlijst te kunnen analyseren. M-Path behandelt jouw gegevens met uiterste zorg en volgen de Europese wetgeving inzake privacybescherming. Je kunt een kopie ontvangen van jouw data via m-Path. Je kunt aan het einde van het onderzoek zelf de gegevens verwijderen in de instellingen van de app. Als je eerder wilt stoppen met het onderzoek, kun je ook op elk moment de gegevens verwijderen. 
 
Wil je meer informatie over hoe m-Path met jouw gegevens omgaat? Kijk dan op deze website.

Privacy

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Als je besluit niet deel te nemen, zijn er geen nadelen voor jou. Je kunt ook op elk moment en zonder een reden te geven, je deelname aan dit onderzoek stoppen, zonder enig nadeel voor jou.
Jouw gegevens worden verzameld en verwerkt met een nummer, zonder jouw naam te vermelden. Je gegevens zijn dus anoniem. Er is een coderingslijst op papier die jouw naam aan het nummer koppelt. Dat is nodig zodat als jij bijvoorbeeld wilt stoppen met het onderzoek, we jouw gegevens terug kunnen vinden en kunnen verwijderen. Alleen het onderzoeksmanagement en het projectmanagement hebben toegang tot de coderingslijst; dit betekent dat alleen deze personen de verzamelde gegevens aan jouw naam kunnen koppelen. Voor alle andere betrokkenen zijn je gegevens anoniem. De coderingslijst wordt bewaard in een afsluitbare kast en drie maanden na afronding van het onderzoek vernietigd. Zolang de lijst bestaat, kun je vragen om je gegevens te verwijderen. De geanonimiseerde gegevens worden ten minste tien jaar bewaard en daarna vernietigd. De anonieme data zal worden gedeeld op een open beschikbare database. Dit is om de impact van onderzoek te vergroten. Er wordt verwacht dat op basis van de verkregen data een wetenschappelijke publicatie volgt. 

Meer informatie
Heb je vragen over het onderzoek en wil je met een onafhankelijke onderzoeker hierover in gesprek? Neem dan contact op met prof. dr. Marcel Lubbers (m.lubbers@uu.nl)